Author Topic: PC overheating  (Read 5845 times)

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
PC overheating
« on: August 07, 2012, 03:05:32 AM »
πρώτα απ'όλα μην προτείνετε να βγάλω τη σκονη γιατι δεν έχει καθόλου. τουλάχιστον με το φυσητήρι δεν φέυγει τίποτα άλλο. τα ανεμιστηράκια (από τη μάνα τους) δουλεύουν κανονικά.

εδώ οι temps. αγνοήστε το temp3, δεν έχω ιδέα τι είναι αλλά ότι και να είναι δεν είναι -2C.
Idle:

Ingame (GTA IV, αμέσως μετά από alt-tab γι'αυτό και έχει τόσο χαμηλή χρήση CPU):

μερικές φορές η GPU πιάνει 90άρια.

πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει. γενικότερα δεν είχα προβλήματα μέχρι πριν από 5-6 μέρες όπου ξαφνικά μου crashare το pc ενώ έπαιζα. και από τότε υπερθερμένεται.

προσπαθώντας να σκεφτώ κάτι που άλλαξε πριν αρχίσει να κάνει overheat το μόνο που φαντάζομαι είναι οτι έκανα update τους drivers της HD4890 από 11.9 σε 12.6. επίσης κάποια μαλακία παίχτηκε κατά το update και δεν μπορώ να ανοίξω το catalyst control center, όταν προσπαθήσω να το ανοίξω μου πετάει το msg

εάν ήταν όμως μόνο πρόβλημα κάρτας γραφικών τότε γιατί καίνε και ο επεξεργαστής και οι σκληροί;

όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

Specs:
Intel Core 2 Q6600 @ 2.4Ghz
ATI HD4890
RAM 4GB
Windows 7 64-bit
1 x WD 500GB, 1 x Seagate ST2000DL003 2TB
και ένα τροφοδοτικό 650W
« Last Edit: August 07, 2012, 03:08:08 AM by gtαιvπc (reactor) »

sAVAZz

• DV zombie
Re: PC overheating
« Reply #1 on: August 07, 2012, 03:10:06 AM »
me ena ka8arisma mia xara 8a eisai!!!logika 8a boukounei apo tin skoni!apopsi m panta!

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #2 on: August 07, 2012, 03:25:51 AM »
βασικά το περίμενα το τρολλάρισμα αλλά καλό θα είναι να σταματήσει :Ρ

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #3 on: August 07, 2012, 03:42:34 AM »
Επειδή ανεβάζεις θερμοκρασίες γενικά το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει η ροή του αέρα στο pc. Συνήθως τα fans χάνουν ισχύ μετά από κάποιο καιρό, επομένως μάλλον τα έχει πιει κάποιο από τα fans, μαλλόν το μπροστινό του HDD εφόσον ανεβάζει και αυτός θερμοκρασίες. Ή και γενικά μπορεί να τα έχουν πιει.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #4 on: August 07, 2012, 04:15:11 AM »
τι εννοείς το μπροστινό; 2 ανεμιστηράκια έχει, GPU και CPU (και τροφοδοτικό).

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #5 on: August 07, 2012, 06:26:46 AM »
Δεν έχεις fan μπροστά, στους δίσκους, και πίσω κάτω απ' το τροφοδοτικό?  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Δεν μου φαίνονται παράλογες οι θερμοκρασίες τότε. Έχει 0 κυκλοφορία αέρος στο κουτί, βάλε και τη γενικότερη ζέστη, λογικό να σου χτυπάει τόσο. Ίσως να θες και λίγη πάστα στο cpu.

ApatEwnaS

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
« Reply #6 on: August 07, 2012, 09:09:18 AM »
Δεν έχεις fan μπροστά, στους δίσκους, και πίσω κάτω απ' το τροφοδοτικό?  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Δεν μου φαίνονται παράλογες οι θερμοκρασίες τότε. Έχει 0 κυκλοφορία αέρος στο κουτί, βάλε και τη γενικότερη ζέστη, λογικό να σου χτυπάει τόσο. Ίσως να θες και λίγη πάστα στο cpu.
Εγώ είχα 1 ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος (100mm) και τώρα στο lan μου έδωσε άλλο 1 ο billy <3 (80mm) και το έβαλα στο πλάι, αλλά οι  θερμοκρασίες είναι σχετικά καλές  :-\

[23:20]iMAGiNE .m0s':AGAPW TA AGORAKIA KAI OTAN TA VLEPW ME TO BOXERAKI TOYS ERE8IZOME APISTEYTA

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #7 on: August 07, 2012, 11:21:10 AM »
re sini mou xoun tuxei apeira pc pou dustuxws den vazoun mpros kai pisw fans alla den eixan tetoio trelo 8ema me ta temps...

Fonta,to speedfan gia mena einai meh..proteinw na valeis kana speccy,h kalutera kapoio prog apth mhtrikh sou h apth gpu.Epishs poso kairo exeis na allaxeis pasta?

Otan les sou crashare prin liges meres ti ennoeis?Giati mporei na egine kamia mlkia kai na arpaxe kati  :-\

Moreover gia kalo kai gia kako vale pali ta palia drivers,giati auth h poutana h ati(nun amd) den 8a vgalei pote swsta drivers gia gpu...

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

b1LLy

• DV zombie
  • απ' την Πάρο και την Νάξο θα στον ετινάξω...!
« Reply #8 on: August 07, 2012, 01:13:58 PM »

Μαλάκα έλεος.

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #9 on: August 07, 2012, 03:09:57 PM »
στείλτε links για ανεμιστηράκια, με κάνετε να αισθάνομαι μειονεκτικά :Ρ απορώ που μπαίνουνε τα extra ανεμιστηράκια btw. έχει υποδοχές πουθενά; εκεί που έχει υποδοχές για σκληρούς; btw όταν λέω μου crashare εννοώ έκλεισε εκεί που έπαιζα.
γενικότερα είμαι noobίδιον σε ότι αφορά το hardware οπότε με πληροφορείτε τι είναι η πάστα και πως τη βάζω; (έχει trolling potential αλλά αντισταθείτε :p)

storm

• DV zombie
« Reply #10 on: August 07, 2012, 03:26:49 PM »
πρεπει πρωτα να μας πεις το μοντελο του κουτιου σου ...
εαν ειναι αρκετα παλιο παιζει να μην μπαινουν φουρφουρια
τωρα που εχει ζεστη ειναι λογικο οχι ομως σωστο να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες το πισι σου

παστα ειναι μια παστα (οχι ζαχαροπλαστικης) που την βαζεις αναμεσα στον επεξεργαστη και το συστημα ψυξης τους αυτο με τα αλλουμινενια φινακια και το φουρφουρι που πηγαινει γρηγορα!
ετσι θα πετυχεις καλυτερες θερμοκρασιες καθως αυτη η παστα .. θα τραβαει περισσοτερη ζεστη .. ας πουμε xd
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #11 on: August 07, 2012, 03:34:56 PM »
το case είναι default από multirama, 2008. είναι αυτό
μόνο που έχει την καινούργια γραμματοσειρά αντί αυτής στην pic ;p

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #12 on: August 07, 2012, 03:51:50 PM »
an kai ligo tragika auta ta koutia apo multirama,logika 8a pairnoun...

To case exei xwro as poume,kai trupes me pasa opou vidwnoun me 4 vides ta fans panw..sunh8ws sundeontai me molex (me to trofodotiko ) h me 3pin connector ( panw sthn mhtrikh )

Ama den exeis thn gnwsh kalutera mhn peiraxeis mesa to hardware,mhn ginei kamia malakia,kapseis tipota kai fas kai kana sout..(an kai duskola,alla pistepse me exw faei sout apo 220V (mpriza) kai den einai polu wraio ;D )

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #13 on: August 07, 2012, 03:59:04 PM »
μέχρι στιγμής έχω αλλάξει ram gpu και σκληρό, δεν πιστεύω πια να είναι τόσο δύσκολο να βάλω ανεμιστηράκι. απλά δεν ξέρω 1)πόσα 2)που 3)ποιά 4)πώς (έχει βιδούλες όπως τα υπόλοιπα parts?

bonus points σε όποιος απαντήσει και τα 4 επαρκώς :Ρ

btw απ'ότι βλέπετε μπροστά δεν έχει τρυπίτσες για να περνάει αέρας, άρα αυτό μάλλον σημαίνει no fans allowed εκεί; :< εσωτερικά πάντως ΕΧΕΙ τρυπίτσες για ανεμιστηράκι απλά μπλοκάρεται από το περίβλημα, το οποίο δεν ξέρω εαν γίνεται να βγεί.
« Last Edit: August 07, 2012, 04:20:13 PM by gtαιvπc (reactor) »

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #14 on: August 07, 2012, 06:32:41 PM »
Στο πίσω μέρος, κάτω απ' το τροφοδοτικό συνήθως, έχει θέση? Οι βίδες δεν είναι τίποτα special, συνήθως έχει ο fan μαζί, και τα περισσότερα κουτία έχουν τρύπες.

http://imageshack.us/photo/my-images/207/case.jpg/sr=1

Εσύ θες το πίσω (πάνω αριστερά που φυσάει προς τα πίσω) και ενδεχομένως το μπροστινό στους σκληρούς δίσκους. Αν βέβαια δεν βγαίνει η εφετζίδικη μαλακία που έχει μπροστά, κλάφτα Χαράλαμπε. google case airflow for details.

BTW, δεν είναι ότι χρειάζεσαι μια περιουσία για case με καλό airflow. Αλλά το κουτί είναι το μόνο πράμα που δεν αλλάζει σε κάθε upgrade. Αξίζει να τα σκάσεις μια φορά για ένα καλό medi-full tower, με pewpew και τσιμπλόνια, το οποίο το κρατάς θεωρητικά για πάντα.

Βέβαια πριν κάνεις κάτι από αυτά, βάλε απλά πάστα (που είναι ακριβώς όπως ακούγεται και έρχεται σε σωληνάριο) μεταξύ cpu και ψύκτρας. Η πάστα βοηθάει στην θερμική αγωγιμότητα και με τον καιρό ξεραίνεται και θέλει επανεφαρμογή. google thermal paste for details.