Author Topic: Επιλογή mouse  (Read 3841 times)

Nine-9

• Assistant Team\Mini Admins
  • CBWARRIOR.
Επιλογή mouse
« on: September 18, 2012, 09:26:23 AM »
Σκέφτομαι την αλλαγή του mouse μου και θα ήθελα την βοήθεια και την γνώμη σας, στην επιλογή ενός από τα παρακάτω.

http://www.epicgear.com/products/view/meduza/ 

http://steelseries.com/products/mice/steelseries-sensei 

http://www.zowiegear.com/products?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=28&category_id=1 

Θα ήθελα την γνώμη σας ΜΟΝΟ πάνω σε αυτά τα mouse και κατά προτίμηση από άτομα που τα ξέρουν και τα έχουν πιάσει στα χέρια τους.
Και επίσης θα ήθελα η γνώμη σας να συνοδεύεται με επιχειρήματα, αρνητικά ή θετικά για το κάθε mouse.

Ευχαριστώ!

Tommygr

• CBWARRIOR.
Re: Επιλογή mouse
« Reply #1 on: September 18, 2012, 10:32:57 AM »
Καλη σου μερα 9  ;)
Μιας και θυμαμαι πως εισαι στα δικα μου γουστα οσον αφορα το low sensitivity, και μιας και εχω παιξει και με τα δυο (sensei/am), εγω σου προτεινω αυτο που χρησιμοποιω σταθερα πλεον, το am. Δεν θυμαμαι να ιδρωνουν τα χερια σου, οποτε ενας λογος παραπανω να παρεις το am.
Ειναι μεν optical, που σημαινει οτι ειναι πιο ευαισθητο σε συγκεκριμενες επιφανειες mousepad, ομως εφοσον δεν εχεις προβλημα υγρασιας, θα εχεις αψογη αποκριση μιας κμαι το am δεν εχει καθολου acceleration και καθολου prediction.
Με το sensei θυμαμαι πως σε νευρικες κινησεις στο Game (το ειχα στα 800 dpi το οποιο για μενα φαινοταν να μην εχει τρεμουλιασμα οταν το δοκιμαζα με γραμμες και κυκλους στο ms paint) χανοταν η μπαλα. Εχει αποδεδειγμενα negative accelration και prediction (το γραφει για το prediction και στο site τους, το οποιο βεβαια οι quakeαδες το γουσταρουν, αλλα στο cod δεν μπορεσα να το συνηθισω). Με το τελευταιο firmware update αναφερουν καποιοι χρηστες πως λυνεται καπως το προβλημα του acceleration αλλα δεν το εχω εγω δοκιμασει για να σου πω τη γνωμη μου.
Σαφως και το sensei ειναι πιο μουρατο, με drivers, με macro, με led φωτισμο, με παραμετροποιησιμο LCD display για να εμφανιζει το "No 9" απο κατω και ολοι οι νεοπες να αλλαζουν τετραγωνο μολις το βλεπουν :P, με dpi να φτανει στα 11,000 (για τους νουμεροπαρμενους), αλλα για μενα που παιζω μονο cod και το χρησιμοποιω παραλληλα για οποιαδηποτε δουλεια στο pc, δεν με ενδιαφερουν αυτα καθολου και ειναι ενας ακομη λογος που παρεμεινα στο am.

Οσον αφορα τις διαστασεις του καθενος:
Sensei:
    Weight: 102 grams
    Height: 38,7 mm
    Width: 68,3 mm
    Length: 125,5 mm

AM:
Weight: 88g
Height: 39mm
Width: 60 mm
Length: 125 mm

Το AM ειναι πιο μικρο στα πλαγια και πιο ελαφρυ, πραγμα που με πηρε λιγο να συνηθισω σε σχεση με το sensei η το G400 η το deathadder.
Εδω μπορεις να δεις και μια συγκριση, παρ'ολο που φαινεται πως η Zowie εππηρεαστηκε απο το sensei οσον αφορα το σχημα.

Οσον αφορα το lift off distance, απ'οσο θυμαμαι σηκωνεις συχνα το mouse για να το φερεις ξανα στην αρχικη θεση που προτιμας πανω στο mousepad. Το AM εχει μονο 1,5 mm πραγμα που σημαινει πως δεν θα εχεις καθολου προβλημα με το Tracking σε αυτες τις περιπτωσεις. Και με το sensei δεν θυμαμαι να ειχα καποιο θεμα (το ειχα δοκιμασει βεβαια σε roccat taito, πολυ ολισθηρο και λειο υφασμα) οποτε δεν ξερω πως θα ενιωθα τωρα που χρησιμοποιω τραχυ υφασμα (artisan hien mid) αλλα και αυτο μπορεις να το παραμετροποιησεις στο sensei, απο 1 εως 5 mm.

Εν κατακλειδι, εγω βρηκα την υγεια μου με το AM. Ομως εγω εχω την ιδιαιτεροτητα του υγρου χεριου και ζοριστηκα μεχρι να βρω το καταλληλο Mousepad ωστε να μην εχω καθολου τρεμουλιασμα η να μην χανω παντελως επικοινωνια σενσορα με επιφανεια λογω της υγρασιας.
Αν θες ενα αναλυτικοτατο review του sensei, διαβασε εδω
http://www.overclock.net/t/1168062/evaluation-steelseries-sensei-56k-warning

Για το πρωτο που ποσταρες δεν το γνωριζω καν και ουτε εχω διαβασει κατι οσον αφορα τα νεα αξιολογα mouse που βγαινουν και αναλυονται στο overclock.net η στο esreality.
« Last Edit: September 18, 2012, 11:06:57 AM by Tommygr »

Tommygr

• CBWARRIOR.
« Reply #2 on: September 18, 2012, 10:48:00 AM »
Ουαου, τωρα που διαβαζω καποιες απαντησεις χρηστων στο Overclock, εχει 2 sensors, optical και laser, και απο optical εχει τον Philips Twin Eye, γνωστος για το τρομακτικο angle snapping (προσπαθει να ευθυγραμμισει την κινηση σου, κατι σαν το prediction, αλλα πολυ πιο προβληματικο). Επισης οι σενσορες δεν ειναι κεντραρισμενοι. Επισης ειναι παρα πολυ βαρυ σε σχεση με τα sensei/am (180 γραμμαρια). Δεν ξερω αλλα ολα αυτα τα λεγομενα "hybrid" και "100 γενιες μπροστα" mouse, μονο μπελαδες κρυβουν κατ'εμε.

Edit: Αν θες μεγαλυτερο σχημα, μπορεις να ψαχτεις με το νεο roccat savu, το οποιο εχει και αυτο εφφε παρομοια με του sensei και κουβαλαει τον πιο αξιοπισο σενσορα σαν του AM. Το ειχα αγορασει πριν ενα μηνα περιπου μιας και ηθελα να δοκιμασω κατι μεγαλυτερο για να το αγκαλιαζω ως palm grip χρηστης, αλλα ξενερωσα απιστευτα με το βαρος του. Ηταν πολυ ελαφρυ. Το αισθανομουν σαν ενα κουφιο πλαστικο καλυμμα. Προσπαθησα να το συνηθισω δοκιμαζοντας ολα τα strafe jumps που εκανα με ευκολια με το AM (crash: παλετα, κρασπεδο b long, απλωστρα απο A ταρατσα, δεξι παραθυρο blue απο Τ τοιχακι, αλλα αποτυχαινα παντου εκτος απο παλετα.
Σε καθε κινηση δηλαδη για το strafe, συνειδητοποιουσα πως σηκωνα το mouse στον αερα.
Το mouse το επεστρεψα. Αν τυχον ομως ανεβεις Σαλονικα, μπορεις να πας στο Public στο Cosmos και να το τσεκαρεις και αν θες να σου φερω το AM απο κει να τα συγκρινεις καπως.
« Last Edit: September 18, 2012, 11:05:32 AM by Tommygr »

Airborner

• DEMO UPLOADER!
    • Team Refuse Website!
« Reply #3 on: September 18, 2012, 06:13:28 PM »
O Siakon εχει το Meduza 9... ask him.....

EGA Kan

• DEMO UPLOADER!
« Reply #4 on: September 18, 2012, 08:52:15 PM »
o siakon m eixe pei e3eretika logia gia to meduza.. kai apo oti m eipes no9 tetoiou stil se voleuoun :)

tAKR1DAC★

• DV zombie
« Reply #5 on: September 18, 2012, 08:54:52 PM »
Nine παρε το Mx518 και ασε ολες τις μουφες.

pancy

• DV zombie
« Reply #6 on: September 18, 2012, 09:30:34 PM »
Nine παρε το Mx518 ή g400 και ασε ολες τις μουφες.

b1LLy

• DV zombie
  • απ' την Πάρο και την Νάξο θα στον ετινάξω...!
« Reply #7 on: September 19, 2012, 12:46:40 AM »
Του έχω πιει χίλιες φορές να πάρει G400 αλλά αυτός τίποτα. :P

Nine-9

• CBWARRIOR.
« Reply #8 on: September 19, 2012, 09:59:22 AM »
Το έχω το G400 και δεν με βολεύει το σχήμα του καθόλου, δεν μπόρεσα ποτέ να το συνηθίσω, αν και το έχω από τότε που κυκλοφόρησε (το έχω δουλέψει γύρω στον 1 μήνα).
Προτιμώ τα mouse που είναι στο στυλ του AM PRO και SENSEI, γιατί, σαν από τους ποιο παλιούς old schoolers (δουλεύω σε υπολογιστή από τότε που τα pc είχαν δισκέτα 8"), συνήθισα με τα πρώτα mouse που κυκλοφόρησαν όταν βγήκαν και τα πρώτα windows :

οπότε θέλω κάτι σε παρόμοιο σχήμα....

Tommy, όσον αφορά αυτό με την υγρασία που γράφεις, με ανησυχεί....
Αν και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να ιδρώνουν τα χέρια μου, ένας από τους λόγους που θέλω να αλλάξω mouse αυτή τη στιγμή, είναι ότι επειδή χάλασε ο καιρός και στο γραφείο που έχω το pc έχει πολύ υγρασία (έχω μόνιμα ανοιχτά λόγω καπνίσματος) το mouse που έχω τώρα τα παίζει στο sensitivity.....
Για εξήγησε λοιπόν αυτό που είπες για το AM PRO και την υγρασία.....
« Last Edit: September 19, 2012, 01:28:55 PM by Nine-9 »

Tommygr

• CBWARRIOR.
« Reply #9 on: September 19, 2012, 02:31:35 PM »
Ναι, το sensei και am πατανε πανω στο σχημα του intellimouse 1.1, το οποιο χρησιμοποιουσα και γω παρα πολλα χρονια.

Λοιπον 9, μολις το ειχα αγορασει, το ειχα πανω σε QCK heavy με τις προεπιλεγμενες ρυθμισεις (1150 dpi, 1000 hz polling rate).
Ολα καλα ωσπου πανω στον δευτερο περιπου μηνα αρχισα να εχω δυσλειτουργιες. Δηλαδη, σε μεγαλες και σχετικα γρηγορες κινησεις, χωρις να παταω τιποτα, ενεργοποιουσε τυχαια το δεξι κλικ και το scroll button (μου πετουσε τυχαια δηλαδη μεστο game την nade χωρις να το εχω πατησει, η ζουμαρε το ak). Ολα αυτα παντα με γνωμονα πως το qck ειχε υγρανθει, οποτε ο σενσορας υπολειτουργουσε μολις "βρεχοταν".

Το ιδιο περιπου αλλα με μικροτερη συχνοτητα μου το εκανε και στο razer goliathus control, οπου ειναι πιο τραχυ απο το qck heavy.
Επρεπε να σκουπιζω συνεχως το χερι και να φυσαω το pad Και τον σενσορα για να μειωνεται το προβλημα.
Μετα απο ψαξιμο, επειδη ειναι plug & play mouse χωρις drivers, με συμβουλεψαν να το ρυθμισω στα 500 hz polling rate (με το που το βαζεις στην θυρα Usb, κρατας πατημενο το mouse 4 πληκτρο). Ομως και παλι εμφανιζοταν το προβλημα, λιγο πιο αραια.

Επειτα, συνειδητοποιησα με την χρηση του mouserate ( http://www.ngohq.com/attachments/news/1485d1228214980-how-to-increase-usb-sample-rate-in-windows-vista-7-mouserate.exe ) πως ακομη και στα 500 hz ρυθμισμενο, υπηρχαν σπασμωδικες αυξησεις στα 1000 hz και γενικα δεν ηταν σταθερο το Polling rate.

Τελικα, εκανα force Την θυρα usb του mouse (παντα να προτιμας μια απο τις πισω θυρες της motherboard σου, οχι τις μπροστινες) στα 500 hz με τις οδηγιες απο εδω
Windows 7 64bit 500Hz USB Mouse Rate Tutorial - How to Overclock your Mouse - 1080p

και επιτελους ολα ηταν σχεδον περιφημα. Το προβλημα εμφανιζοταν πολυ σπανια. Ομως δεν επαυε να συμβαινει.

Ολα αυτα μεχρις οτου αγορασα μια πιο σκληρη υφασματινη επιφανεια (δεν συνιστω hard pad επειδη τεινει να φθειρει τα mousefeets πιο γρηγορα) και κατ'οπιν ψαξιματος, κατεληξα στο ιαπωνικο Artisan (τα οποια κακως δεν τα εχουν φερει ακομη Ευρωπη), της οποιας εταιριας επελεξα το hien mid (large size)
http://www.artisan-jp.com/item_hien_mid_eng.html
Παντα μιλαμε για μαυρο χρωμα, επειδη στα αλλα χρωματα θα εχεις προβληματα με το tracking.

Εχεις το G-TF Speed, σωστα; Απ'οσα εχω διαβασει, δουλευει αψογα πανω σ'αυτο και πολλοι το προτεινουν.
Οσον αφορα τα προβληματα, μπορει να επεσα πανω σε καπως πιο ευαισθητο σενσορα ειτε να ευθυνεται η mobo μου (εχω απενεργοποιησει το usb legacy support μεσω bios καλου κακου). Ομως διαβαζοντας τα ελαττωματα του sensei, ειμαι ευχαριστημενος πολυ για την επιλογη αυτη.

Αν τυχον το αγορασεις παντως το AM, προτεινω να αναγκασεις την usb θυρα σου στα 500 hz και ας εχεις ρυθμισμενο το Mouse στα 1000. Αν θες βοηθεια, εδω ειμαι  ;D
Οσον αφορα τα μοντελα, αυτα ειναι δυο. Το ΑΜ και το AM GS. Δεν υπαρχει AM PRO, εκτος και αν το ειχαν ονομασει ετσι στις αρχες και το διαφημισαν ετσι τα ελληνικα eshops.
http://www.zowiegear.dk/mice.html
Η διαφορα αναμεσα στο AM και το AM GS ειναι οτι στο δευτερο, τα πλευρα του ειναι λεια (GS=Glossy Sides). Σε εμενα αυτο θα ηταν προβλημα, επειδη θα γλιστρουσαν ο αντιχειρας, ο παραμεσος και το μικρο δαχτυλο, ενω στο ΑΜ, οι πλευρες του ειναι "λαστιχενιες" και εχω περισσοτερη τριβη.

Οποτε τσιμπα το καλυτερα απο το http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2029 για να αποφυγεις τα 11 ευρω μεταφορικα αν το επαιρνες απευθειας απο την zowie.

Tελος, οριστε και τα αποτελεσματα του Tracking μου με το AM.

450 dpi (Το οποιο και χρησιμοποιω)

1150 dpi

2400 dpi

Προσωπικα, εχω το μικροτερο τρεμουλιασμα οπως βλεπεις στα 450 dpi. Και δεν ειναι κατι που κατεβαζω απ'το κεφαλι μου. Η πλειοψηφια των cs/quakeαδεων παιζει με αυτα τα νουμερα.
Υπενθυμιζω πως ολα αυτα παντα με forced 500 hz polling rate.
« Last Edit: September 19, 2012, 02:45:09 PM by Tommygr »

b1LLy

• DV zombie
« Reply #10 on: September 19, 2012, 02:41:32 PM »
Για την Παναγία το έχετε κάνει επιστήμη. ::)

Tommygr

• CBWARRIOR.
« Reply #11 on: September 19, 2012, 02:44:05 PM »
Για την Παναγία το έχετε κάνει επιστήμη. ::)
Εμ τι να κανουμε, εκοψα νωρις τις πολλες τεκιλες και το ριξα στα ποντικια ρε δικε μου  ;D ;D ;D

b1LLy

• DV zombie
« Reply #12 on: September 19, 2012, 02:50:29 PM »
Εμ τι να κανουμε, εκοψα νωρις τις πολλες τεκιλες και το ριξα στα ποντικια ρε δικε μου  ;D ;D ;D
Κάτι θα κάνουμε για αυτό. Τα λέμε next δικέ μου! :-*

pancy

• DV zombie
« Reply #13 on: September 19, 2012, 04:49:37 PM »
ρε ενα ποντικι με μπιλια που σας χρειαζεται για πιουρ σκιλλ