Author Topic: ΑΟΔΕ - Το πιο κακογραμμένο βιβλίο της Γ λυκείου!  (Read 26543 times)

iRaZGuY

• Assistant Team\Movie Editors
  • CBWARRIOR.
  • iRaZGuY :DD
    • momentum Gaming
Καλήσπερα! Ο τίτλος τα λέει όλα!

Πολλοί πιστεύουν ότι το ΑΟΔΕ είναι ένα εύκολο μάθημα το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει και να σου δώσει ορισμένα επιπλέον μόρια στις πανελλαδικές. Κατά τη γνώμη μου, το ΑΟΔΕ ως μάθημα σε βαθμό δυσκολίας διαφέρει απο κεφάλαιο σε κεφάλαιο. Ωστόσο, θεωρώ ότι το βιβλίο του είναι από τα πιο κακογραμμένα της Γ Λυκείου (όσον αφορά την τεχνολογική κατεύθυνση αποκλειστικά και μόνο). Στην ουσία το βιβλίο είναι σαν σημειώσεις κάποιου πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που αφορά αυτό το μάθημα (ή επιστήμη αν και διαφωνώ να αντιληφθώ την διοίκηση των επιχειρήσεων ως μια επιστήμη) και μάλιστα το έχουν γράψει με τρόπο βερμπαλιστικό ώστε απλά να γεμίσουν οι σελίδες. Τέλος, απ' όσο έχω καταλάβει, το εκπαιδευτικό σύστημα θέτοντας ως μέθοδο εξέτασης των: ΑΟΔΕ, Ιστορία, Βιολόγια την μέθοδο της παπαγαλίας, θέλουν να έχουν άτομα τα οποία δεν θα έχουν κριτική σκέψη και απλά θα πρέπει να αποστηθίζουν αυτά που μαθαίνουν, δίχως να γνωρίζουν αυτό το οποίο έμαθαν.

Περιμένω να ακούσω απόψεις κυρίως από άτομα που μπήκαν στο λούκι των πανελλαδικών εξετάσεων και είχαν να αντιμετωπίσουν αυτό το εκπαιδευτικό εμπόδιο εν ονόματι ΑΟΔΕ, αλλά και από άτομα τα οποία συμπάσχουν μαζί μου για αυτό! Δεκτές είναι και οι απόψεις από άτομα άλλων κατευθύνσεων καθώς όλοι πρέπει να μπούμε στον κόπο της αποστήθισης! Τα ειρωνικά σχόλια από παιδάκια της Β Λυκείου και κάτω, δεν θα γίνονται δεκτά αλλά η απάντηση μου προς τέτοια σχόλια θα είναι μία: Όταν θα φτάσει η ώρα σας, εγώ θα είμαι έξω και θα ψολάρω και εσείς θα λιώνετε μουχρίτσες!  ;D
[01:37] wA wAJoOh?: RAAAAAAAAAAAAZ
[01:37] wA wAJoOh?: im
[01:37] wA wAJoOh?: hm
[01:37] wA wAJoOh?: 1l of 20%
[01:37] wA wAJoOh?: 500 ml
[01:37] wA wAJoOh?: 40%
[01:37] wA wAJoOh?: HMMHHMMH
[01:37] VIRIDITAS`RAZ: good! :DD

cokaRiolic

• Assistant Team\Newsposters
  • DV zombie
Δεκτές είναι και οι απόψεις από άτομα άλλων κατευθύνσεων καθώς όλοι πρέπει να μπούμε στον κόπο της αποστήθισης!

wat. Οταν βλεπω ατομα απο τεχνολογικη να μιλανε για αποστηθιση κανω εμετο στο στομα μου. Calm. Δεν ξερετε τι θα πει αποστηθιση.
Ειναι σαν να παω εγω που ημουν θεωρητικη να σας πω "πωω εχω πολλες ασκησεις".
ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΝΟΗΜΑ

storm

• DV zombie
ιδδ... θεωρητικη εχουν 3πλασια αποστηθιση να κανουν!

οντως κακογραμμενο βιβλιο και ανουσια σε ενα βαθμο πραγματα μεσα , στην τελικη χεστηκα για τον taylor και το κινημα ανθρωπινων σχεσεων...

την πρωτη χρονια που εδωσα ενα διαβαζα κανονικα ενα 17αρακι εγραψα , την δευτερη που μου την βιδωσε η μαλακια ομως εγραψα 11 (περασα ωστοσο πρωτη επιλογη xd)

τρισαθλιο βιβλιο

[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

PyRo

• DEMO UPLOADER!
Αυτό που ξέρω είναι πως είχα πει "τσάμπα μονάδες", δεν το παπαγάλισα, το άφησα για τα τελειώματα και έγραψα 10.

Και μιας που είμαστε 'δω, τσιμπήστε και ένα άρθρο για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας: http://www.businessinsider.com/finland-education-school-2011-12?op=1
... but don't forget the Rizla.

igna

• CBWARRIOR.
Irazguy chillare kai emeis to diavazoume auto to "biblio" opws kai oloi osoi exoun dwsei mexri twra panelladikes( apo tote pou uparxei auto to gamw mathima) malista auth thn stigmh me diekopses kiolas  :P....exeis vgalei tipota h @@ tha to afhseis gia telos kai tha faliriseis opws oi prolalisantes apo panw?

XATZARAS

• Ranked Pubzorz!
Η βιολογια κατευθυνσης ειναι πολυ χειροτερη.Ιδιαιτερα πυκνογραμμενο βιβλιο που δεν σε βοηθα να καταλαβεις το αντικειμενο με το οποιο ασχολειται,δυσνοητοι οροι,ηλιθιες περιγραφες για απλα πραγματα,περισσοτερες σελιδες υλη και ασκησεις στο καπακι!Τουλαχιστον υπαρχει και η χημεια να μας αποζημιωνει στη θετικη
Η ζωή είναι σαν μια ντομάτα,άλλος την τρώει σαλάτα,αλλος την τρώει στη μάπα

lft kartelac: TRAVA KAI GAMISOU RE POU THES KAI MIX
lft kartelac: MALIONGA
lft kartelac: kalispera
XATZARAS: :p
XATZARAS: gay
lft kartelac: KATHREUTAKI
<This user is now offline>

iRaZGuY

• Assistant Team\Movie Editors
  • CBWARRIOR.
  • iRaZGuY :DD
    • momentum Gaming
Irazguy chillare kai emeis to diavazoume auto to "biblio" opws kai oloi osoi exoun dwsei mexri twra panelladikes( apo tote pou uparxei auto to gamw mathima) malista auth thn stigmh me diekopses kiolas  :P....exeis vgalei tipota h @@ tha to afhseis gia telos kai tha faliriseis opws oi prolalisantes apo panw?

Έχω δαπανήσει ατελείωτες ώρες διαβάσματος για αυτό το μάθημα και δε βλέπω καμία προκοπή.. Για την εξέταση της μέρας πάντα διαβασμένος θα είμαι αλλά για κάποιο διαγώνισμα που θέλει μαζική αποστήθιση δεν ξέρω που μου πάνε τα 4... Τι να συγκρίνεις τώρα από τη στιγμή που στα διαγωνίσματα σε μαθηματικά και φυσική ως τώρα βγάζω 70+/100 και στο γαμομάθημα 60-/100...

Edit: (Το 70+ είναι σχετικό, γιατί έχω γράψει και 95 στην φυσική αλλά και 60, όπως και στα μαθηματικά.. Μην τρελαινόμαστε.)
« Last Edit: January 02, 2013, 07:45:10 PM by iRaZGuY »
[01:37] wA wAJoOh?: RAAAAAAAAAAAAZ
[01:37] wA wAJoOh?: im
[01:37] wA wAJoOh?: hm
[01:37] wA wAJoOh?: 1l of 20%
[01:37] wA wAJoOh?: 500 ml
[01:37] wA wAJoOh?: 40%
[01:37] wA wAJoOh?: HMMHHMMH
[01:37] VIRIDITAS`RAZ: good! :DD

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
OMG - Γαμώ το ΑΟΔΕ

Γενικα για μενα ειναι αρκετα καλο βιβλιο...Εχω διαβασει και το Μανατζερ του 1 ενος λεπτου,και δεν μπορω να πω οτι ειναι εντελως κακογραμμενο βιβλιο..Κατα δικια μου αποψη,ο τροπος που το μαθαινουμε ειναι επικιοικως για τον πουτσο..Σιχαινομαι την παπαγαλια..Ναι θα μαθω εναν τυπο στην φυσικη η στα μαθηματικα απ'εξω γιατι θα χρειαστει να τον εφαρμοσω ετσι οπως ειναι (η με παραλλαγη βεβαια) γιατι ειναι πιο δυσκολο να φτιαξω τον τυπο απο μονος μου η βασει καποιας λογικης σκεψης (ετσι μας τα βγαζε ο φυσικος της 3ης,που ηταν απλα γαματος)...
Και οσο για αυτο που λες coka λες απλα μαλακιες...Εμεις πηγαμε τεχνολογικη για να γλιτωσουμε κυριως την παπαγαλια,και μας εχει ενα μαθημα που θελει MONO παπαγαλια..Εσεις ειστε θεωρητικη,ουτε εξισωσεις λυνετε,ουτε κανετε τετοιες ασκησεις...Δεν θεωρω κατωτερη την θεωρητικη βεβαια (αν και θεωριες τυπου,ε ο ποιητης το λεει μαυρο γιατι το βλεπει απο την δικια του οπτικη γωνια και ας ειναι ασπρο,η τι παραπανω εννοει ο ποιητης περα απ'το κοινο και το λογικο...μπαλεC)

Γενικα παντως το για μενα ειναι απ'τα καλυτερα μαθηματα,και πιστευω το management καλο θα ηταν να διδασκεται σαν γενικης,γιατι και μπακαλης να σαι η αμα εχεις δικια σου μεγαλο-εταιρια θα σου χρειαστει...Επισης αρκετα δυνατο μαθημα ηταν αυτο με το δικαιο,που επισης ειναι αρκετα χρησιμο,αλλα συνηθως τα κατανταμε χειροτερα μαθηματα και απο την (τοτε) γυμναστικη..

Btw με πολυ σπανια παπαγαλια,και με 1 μερα πριν τις εξετασεις 10ωρο περιπου διαβασμα,χτυπησα ενα 15αρι στο ΑΟΔΕ και γουσταρα  :D (Μας ειχε πριξει και τα αρχιδια η καθηγητρια οτι θα πεσει η τελευταια σελιδα με τις ακροασεις,και οντως επεσε  ;D )

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
Τεχνολογική here αλλά Α κύκλος με χημεία-βιοχημεία και ηλεκτρολογία. Η βιοχημεία είναι το μόνο μάθημα που έχει κάμποση αποστήθιση αλλά τη βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα, οπότε γίνεται αρκετά πιο εύκολη. Το βιβλίο είναι κακογραμμένο αλλά το περιεχόμενο makes up for it. Απορώ γιατί τόσο λίγα παιδιά παίρνουν αυτή την κατεύθυνση, είναι ενδιαφέρουσα, είναι τόσο (αν όχι περισσότερο) εύκολη από τη στάνταρ τεχνολογική, και δεν έχει και τη σαβούρα (από άποψη επιπέδου και στόχων μαθητών) του Β κύκλου. Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική γενικής. ΓΑΜΑΕΙ, είναι ΕΥΚΟΛΗ και παρ'όλα αυτά την επιλέγουν ελάχιστοι για πανελλήνιες. oh well! το ΑΟΔΕ ήταν από τα μαθήματα που με αποθάρρυναν να πάρω την κλασσική τεχνολογική (+επίπεδο +πιο ευχάριστο + πέφτουν έυκολα στις πανελλήνιες, τουλάχιστον όσα έχω δει είναι αρκετά gtp για μάθημα κατεύθυνσης +έχουμε γαμάτο καθηγητή στην ηλεκτρολογία).

tl;dr υπάρχει δελεαστικότατη εναλλακτική στο ΑΟΔΕ

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
1η ώρα που έχω αοδε πάντα κάμω κοπάνα! ! !
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
1η ώρα που έχω αοδε πάντα κάμω κοπάνα! ! !
Αμα κανεις κοπανα,τοτε ποιος παιρνει παρουσιες?!?!1~

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
Αμα κανεις κοπανα,τοτε ποιος παιρνει παρουσιες?!?!1~

ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

ΧΟΝΤΡΟ!!!!
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
Η βιολογια κατευθυνσης ειναι πολυ χειροτερη.Ιδιαιτερα πυκνογραμμενο βιβλιο που δεν σε βοηθα να καταλαβεις το αντικειμενο με το οποιο ασχολειται,δυσνοητοι οροι,ηλιθιες περιγραφες για απλα πραγματα,περισσοτερες σελιδες υλη και ασκησεις στο καπακι!Τουλαχιστον υπαρχει και η χημεια να μας αποζημιωνει στη θετικη
μια χαρα ηταν η βιολογια. και χημεια φυσικα.
Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική γενικής. ΓΑΜΑΕΙ, είναι ΕΥΚΟΛΗ και παρ'όλα αυτά την επιλέγουν ελάχιστοι για πανελλήνιες.
+1, αν και απο οταν εδωσα εγω κ μετα(3 χρονια πισω) βαζουν δυσκολοτερα θεματα.
μην πάρετε τον chris spammarei συνέχεια Attack left flank!

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
Btw εμας δεν μας ειπαν τιποτα για κυκλους κτλ..Τεχνολογικη απλα,και ειχαμε τον Β κυκλο,απ'οτι ειχα ψαξει πιο μετα...Γενικα μην την ψαχνετε με το εκπαιδευτικο μας συστημα.. :S   :-\ :-X

storm

• DV zombie
σε εμας μας ειπαν πως δεν διδασκουν καν α κυκλο οποτε δεν επεζε εξαρχης επιλογη! (δημοσιο ε)
xD

φυσικη γενικης πηρα και εγω - διαβασμα 2 εβδομαδες πριν της πανελληνιες και εγραψα 16 ! χαλαρα ανετα και ωραια
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa