Δεν μου ζήτησε λεφτά ήρθε πισώπλατα χωρίς αφορμή και αιτία. Δύο λεπτά πριν είχα δει στη διάβαση δίπλα μας πως μία γυναίκα είχε στραβώσει έντονα τα μούτρα της και τον απέφυγε λες και είχε λέπρα ... προφανώς κρατούσε από τότε στο χέρι τη σύριγγα αλλά δεν φαινόταν διότι την έκρυβαν αντικείμενα στο μεταξύ μας οπτικό πεδίο. Θυμάμαι που σκέφτηκα "Μα καλά , πρώτη φορά βλέπει ζάκι ; " ε μετά από λίγο έγινε το σκηνικό, μέρα μεσημέρι , δίπλα σε κεντρικό δρόμο με κόσμο .
Η συνέχεια ήταν πως αφού τον πρόλαβαν τα παιδιά του μαγαζιού κ τον απομάκρυναν σαν αδέσποτο (με τη σύριγγα στο χέρι , που είναι λάθος).
Εγώ γέλαγα αμήχανα , αφού σκέφτηκα πως για άλλη μία φορά ήμουν αρκετά κωλόφαρδος. Μία κοπέλα απέναντι με τη φίλη της είχαν freak-άρει διότι έβλεπαν που έκανα χαβαλέ με τον φίλο μου. Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκα σε ένα προποτζίδικο που είχε δίπλα και πήρα ένα λαχείο (φροντίζω ο αριθμός του να πλησιάζει σε port από Game server Quake/Cod/Mohaa κτλ.)
Σήμερα κληρώνει .
Δε δίνω λεφτά σε ζητιάνους και πρεζάκια (εκτός αν είναι αδύνατος κόκαλο), αλλά έχω habit να τους αγοράζω κανα κρουασάν - Σάντουιτς ή τυρόπιτα, ποτέ αναψυκτικά . Το θεωρώ μία βοήθεια ανθρώπινη και προσωρινή ανακούφιση τους .