Δεν διαφώνησα φίλε μου στο οτι είναι δύσκολα. Δύσκολα τα θεωρώ και γω. Τώρα τον όγκο στον έδινε, δεν καταλαβαίνω που χρειάζεται ογκομετρία (έαν ογκομετρία είναι αυτό που φαντάζομαι. ούτε και εγώ θυμόμουν τον τύπο του όγκου του κυλίνδρου). Για την πυκνότητα που έπρεπε να πάρεις, είναι το "think outside the box" στοιχείο του διαγωνίσματος, μαζί με το οτι ο εσωτερικός κύλινδρος δεν περιστρέφεται.
Το φετινό 4ο θέμα ήταν εκτός λογικής φροντιστηρίων και γι'αυτό δυσαρέστησε πολλούς. Δεν τρελάθηκα και εγώ, απλά χάρηκα που το έλυσα. Και το έλυσα χωρίς να έχω δεί ούτε καν παρόμοια άσκηση .-
Δες τη συζήτηση και μόνος σου dreamer. Μπες στο site. Είναι καθηγητές που ανεβάζουν ασκήσεις στο site τσάμπα για να τις δει ο καθένας. Και εάν δεις τη συζήτηση που γίνεται για τα φετινά θέματα, θα καταλάβεις οτι οι περισσότεροι καθηγητές που είναι μέλη του site δεν είχαν κάνει καθόλου παρόμοια θέματα στους μαθητές του, αλλά αντίθετα εξέφραζαν το παράπονό τους για τα θέματα φυσικής, το πως έχουν πάει στο θεό, και πως πλέον έχουμε φτάσει σε ένα απαράδεκτο σημείο όσων αφορά τις εξετάσεις, την προετοιμασία για αυτές, και το πόσο αυτή η προετοιμασία αποδίδει. Απλά χαλάει την πιάτσα στην ΕΕΦ.
http://ylikonet.grΜε λίγα λόγια, δεν υπάρχουν 50 καθηγητές που γνώριζαν το θέμα. Απλά μια ανάρτηση στο site (βλέπε το λινκ στο παραπάνω μου ποστ) είχε τη λογική αυτή, δηλαδή τη μη-περιστροφή του εσωτερικού κυλίνδρου. Τα ζητούμενα ήταν άσχετα με το Δ θέμα. Να μην ξεχνάμε πως υπό αυτή την έννοια ΟΛΑ τα θέματα έχουν διαρρεύσει, σε όλα τα χρόνια (εξαίρεση ίσως το τρελό Δ θέμα του 2005).
Επειδή δεν έγραψε ένα 80% των μαθητών κομμάτι του Δ θέματος πάει να πει οτι το 20% που το έγραψε πρέπει να ακυρωθεί η προσπάθειά του; Γι'αυτό δεν είναι το Δ θέμα;