H πρωτη μου προταση ηταν σχετικη με την απαντηση σου την συγκεκριμενη στον Κανταφη. Η αλλη μου προταση ηταν γενικη προς το υφος σου κ αρκετων εδω περα.
Το κραξει δεν το εννοω οπως το εννοεις εσυ, η ολη σας η σταση ειναι αρνητικη προς αυτο και οχι ενα gl δεν σωζει την ολη κατασταση. Φαινεται εξ αρχης αν γουσταρεις το λαν η οχι. Αλλο επιπεδο ειχαν τα προηγουμενα λαν που γινοντουσταν τοσα χρονια στην Ελλαδα κ αλλο αυτο. Δεν ειναι ισα κ ομοια.
Μα με 350 entry fee δινουν 10k prizepool + hardware. Απλα ως γνωστον και πιστευω το ξερεις πολυ καλα εσυ διοτι εισαι εμπειρος πανω στην διοργανωση τουρνουα οτι δεν γινεται να ειναι ιδιο το Prize αν οι ομαδες ειναι 10 κ αν οι ομαδες ειναι 30. Αλλο prize δινεις στις 10 συμμετοχες κ αλλο prize δινεις στις 30. Και ναι συμφωνω, οτι ισως δεν ειναι ο,τι καλυτερο μπορουν να δωσουν οι χορηγοι, αλλα ισως οταν δουν μια Α ανταποκριση να βαλουν το χερι πιο βαθια στην τσεπη. Επισης, επειδη δεν ειναι ολα κομπλε σε αυτο που ειναι λαθος κ το ειπα προσωπικα στον αδερφο μου (zynga) ειναι οτι δεν θα δωσουν ενα μικρο δωρακι σε καποιους που θελουν να βοηθησουν στο lan ως admin. Αυτο ειναι λαθος κ του το πα. Δεν ξερω αν θα αλλαξει τωρα αυτο.
Αλλιως θα θεωρησει την αποταμιευση ενα 10χρονο, 15χρονο, 20χρονος κ αλλιως ενα 30χρονος, 40χρονος. Καποιοι κανουν αποταμιευση για να παρουν πισι, καποιοι για ενα ταξιδι κ καποιος ισως για να παρει ενα αμαξι η να συνεισφερει καπως στην οικογενεια του. Δεν θα το κρινουμε εμεις αυτο για το που θα δωσει τα λεφτα του.
Αν ήταν γενική παρατήρηση βάλτη και στο αντίστοιχο quote.
Αρνητική στάση δεν έχω, γιατί πολύ απλά δε με απασχολεί αρκετά για να έχω θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. It's 5 years too late.
Σε όλες τις περιπτώσεις όλο το χρηματικό έπαθλο καλύπτεται από τις συμμετοχές. Εγώ εννοούσα πως θα έπρεπε οι συμμετοχές να καλύπτουν, ας πούμε, το 50% του χρηματικού έπαθλου με το υπόλοιπο και το hardware να καλύπτεται από τους διοργανωτές και τους χορηγούς. Εξαίρεση μόνο αν το hardware είναι υψηλής ποιότητας και υπερκαλύπτει το χρηματικό έπαθλο (που δεν θα συμβεί).
Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή, από άποψη χρηματικού επάθλου, ο διοργανωτής λέει "ελάτε 16 ομάδες, πληρώστε 5600€ συμμετοχή συνολικά, πάρτε οι 3 πρώτοι τα 5000€ σαν έπαθλο και τα 600 τα βάζω στη τσέπη". Δεδομένου πως ο χώρος διοργάνωσης είναι δικός του, πως ήδη λειτουργεί και αν έχει, π.χ., προσφορά 5 ώρες 5 ευρώ τότε τα 70 PC του βγάζουν χοντρικά 700€ στο 10ωρο, τότε μου λες πως για 100€ (ή έστω 800€ αν το lan κρατήσει 20 ώρες) ο διοργανωτής κάνει τρελή διαφήμιση, ανεβάζει τις μετοχές του στο e-sports scene και σε άλλους χορηγούς και γεμίζει ένα μαγαζί με κόσμο (και επομένως έχει επιπλέον κέρδος από άλλες παροχές, π.χ. καφέ). Νομίζω επομένως πως δεν είναι και μια πολύ αξιόλογη και σωστή προσπάθεια, δεν παίρνει κάποιο ρίσκο και ασχέτως αν οργανωθεί ένα "καλό event" δεν είναι κάτι που με κάνει να λέω wow super δικέ μου!
Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ αποταμίευσης, που είναι η διαδικασία να μαζέψεις τα λεφτά, και του να είσαι επικριτικός για το πράγμα που μαζεύεις τα λεφτά. 1 ευρώ να μαζεύεις την ημέρα θα τρως κάθε βδομάδα simply burgers, αυτό δε σημαίνει πως τα simply burgers δεν είναι ακριβά.