Author Topic: VDSL  (Read 9144 times)

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
VDSL
« on: August 19, 2015, 12:54:47 AM »
Hello community ! Μένω Πειραια και συγκεκριμένα στην Καλλίπολη και με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν υπάρχει vdsl διαθέσιμο στην περιοχή μου απο τον ΟΤΕ και θα θέλα να ρωτήσω αν συμφέρει να πάω σε κάποιο άλλο πάροχο που προσφέρει VDSL ... Πιάνω 13mbps αλλα μου φαίνονται λίγα σε σχέση με τα 500 που εχω στην Ρουμανία όπου σπουδάζω... Προβληματίζομαι που είμαστε τοσο πίσω και θεωρούμε τα 50mbps πολυτέλεια τη στιγμή που στη Ρουμανία μπορείς να χεις ακόμα και 1gbps με 25 ευρώ τπ μήνα !!
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
Re: VDSL
« Reply #1 on: August 19, 2015, 02:25:11 AM »
Και 32413513gbps να έχεις, όταν η διασύνδεση εξωτερικού (ή και εσωτερικού) δεν είναι αντίστοιχη τι να τα κάνεις;
Στη Ρουμανία δηλαδή τι ακριβώς κάνεις με τα 500mbps σου;

Είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει (σωστή) διαθεσιμότητα vdsl από άλλο πάροχο, αν ο ΟΤΕ δεν έχει περάσει δίκτυο οπτικής στη περιοχή σου.

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
« Reply #2 on: August 19, 2015, 02:34:45 PM »
Απλά με προβληματίζει οτι γίνεται τόσος χαμός με το 4G και τις τρελές ταχύτητες για τα κινητά ενώ δεν έχουμε καν σωστές υποδομές Adsl, ποσό μάλλον VDSL ...οσο για τα 500mbps ειναι απλά άλλη φάση!!
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #3 on: August 20, 2015, 12:06:58 AM »
Φιλε και γω εδω Βουλγαρια εχω βαλει HCN και εχει ερθει οπτικη ινα μεχρι στο σπιτι μπροστα (FTTH).. Πολλα χρονια πισω η Ελλαδαρα..

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

pancy

• DV zombie
« Reply #4 on: August 20, 2015, 12:38:25 AM »
Αυτες οι ταχυτητες πολυ κακο για το τιποτα

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #5 on: August 20, 2015, 03:02:12 PM »
Απλά με προβληματίζει οτι γίνεται τόσος χαμός με το 4G και τις τρελές ταχύτητες για τα κινητά ενώ δεν έχουμε καν σωστές υποδομές Adsl, ποσό μάλλον VDSL ...οσο για τα 500mbps ειναι απλά άλλη φάση!!

Το πως κάποιος κάνει μια μαρκετίστικη καμπάνια για να πουλήσει 4G και το overhypeάρει δε σημαίνει πως γίνεται χαμός με το 4G.

Όσο για τα 500mbps, ναι άλλη φάση, αλλά δεν εξήγησες τι ακριβώς κάνεις, πέρα από bragging rights.

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
« Reply #6 on: August 20, 2015, 04:45:01 PM »
Τρελές ταχύτητες downloading, κατέβασα Gta v σε μισή ώρα (και πολυ λεω) , ταινίες δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω να φάω και εχουν κατέβει, μπορούν να βλέπουν 10 άτομα τσόντες στο σπίτι και να παίζω εγώ Λολ χωρίς να καταλαβαίνω οτι κάποιος "τραβάει ιντερνετ" . Τέλος και πιο σημαντικό οτι οποία σελίδα και να βάλω να φορτώσει ο browser φορτώνει με τη μια σε 1 δευτερόλεπτο. Και να θυμίσω την τεράστια διαφορά τιμής οτι πληρώνεις μισά λεφτά για 15x ταχύτητες
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #7 on: August 20, 2015, 05:12:00 PM »
Greek_Reaper τραβα λιγο ενα screenshot απτα statistics απτο ρουτερι σου αν δεν σε ειναι κοπος και ριχτο εδω..

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
« Reply #8 on: August 20, 2015, 09:08:52 PM »
Επειδή ειμαι Ελλάδα για διακοπές φίλος, με το που γυρίσω τον Οκτώβρη θα ποστάρω φωτό
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...

future

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
« Reply #9 on: August 28, 2015, 04:48:31 PM »
Τρελές ταχύτητες downloading, κατέβασα Gta v σε μισή ώρα (και πολυ λεω) , ταινίες δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω να φάω και εχουν κατέβει, μπορούν να βλέπουν 10 άτομα τσόντες στο σπίτι και να παίζω εγώ Λολ χωρίς να καταλαβαίνω οτι κάποιος "τραβάει ιντερνετ" . Τέλος και πιο σημαντικό οτι οποία σελίδα και να βάλω να φορτώσει ο browser φορτώνει με τη μια σε 1 δευτερόλεπτο. Και να θυμίσω την τεράστια διαφορά τιμής οτι πληρώνεις μισά λεφτά για 15x ταχύτητες

Σαν διαφήμιση απο το telemarketing ακούγεσαι.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, Στα παπάρια μας.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
« Last Edit: August 28, 2015, 04:51:26 PM by future »
"ΕΒΩ ΓΙΝΕΙ-ΧΑΛΙΑΔΑ ΤΑΤΛΕΜΕ ΑΥΛΙΟ" smsed by stam

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
« Reply #10 on: August 28, 2015, 06:59:11 PM »
Γαμώ το σπίτι σου, φιλικά πάντα
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...

future

• DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
« Reply #11 on: August 28, 2015, 07:00:59 PM »
Χαχα σωραιος κολλητε μου.

Ps. Gtm

« Last Edit: August 28, 2015, 07:02:58 PM by future »

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #12 on: August 29, 2015, 09:45:29 PM »

Το να μου εξηγήσεις τι μπορεί να κάνει κάποιος με μεγάλο εύρος ταχύτητας δεν απαντά στο τι τη κάνεις εσύ.

Έχεις π.χ. όντως άλλους 10 στο σπίτι, που ο καθένας βλέπει τσόντες ταυτόχρονα και άρα χρειάζεσαι 500mbps;
Είναι τόσο πρόβλημα να κάνει μια ταινία 20' να κατέβει, αντί για 1';
Aν μια σελίδα έκανε 1.64" να φορτώσει θα υπήρχε θέμα;

Σε γενικές γραμμές, πέρα από ~6mbit per user, δεν καταλαβαίνει κανένας διαφορά στη χρήση του Internet εκτός αν μιλάμε για downloading μεγάλων αρχείων. Και μια ταινία, αν την "κατεβάσεις" με κάτι τύπου popcorn, που τη streamάρει ουσιαστικά, τη βλέπεις κανονικότατα χωρίς buffering.
Τη λογική να έχει 9283019283901231gbit για να κατεβάζεις ταινίες σε 10", που μετά για να τις δεις θέλεις 4 life times δε τη καταλαβαίνω.

Παράλληλα, για τη Ρουμανία (και άλλες x-Soviet χώρες) υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το φαινομενικά γρήγορο και προσιτό Internet τους. Δεν ήταν  institutionalized το Internet και επομένως ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, έτσι βοηθήθηκε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Στις "προηγμένες" χώρες θέλει άδειες, παραάδειες, προγραμματισμό, budget, conformity με διάφορα regulations κτλ.
Προσιτό είναι προφανώς γιατί αν έκανε 150$ το μήνα δε θα γινόταν να το πληρώσει ο μέσος Ρουμάνος που παίρνει 300$ μισθό. Λέγεται regional pricing.
Είναι φαινομενικά γρήγορο γιατί επί της πράξεως αυτές τις ταχύτητες δε τις πιάνεις, γιατί δεν υπάρχει ούτε η αντίστοιχη διασύνδεση με εξωτερικό ούτε υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις ταχύτητες. Ο μόνος λόγος που θεωρείς πως τις πιάνει είναι επειδή κατεβάζεις p2p και επειδή η Ρουμανία, όπως και όλες οι x-Soviet χώρες αλλά και η Ελλάδα, έχουν rampant πειρατεία. Αν σου έδιναν 500mbit σύνδεση στην Αγγλία, που το p2p έχει shapping, δε θα καταλάβαινες διαφορά από κάποιον που έχει 30mbit.

Τώρα, η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που το δίκτυο χαλκού πιάνει με το ζόρι ~4mbit είναι άλλη κουβέντα. Σαφώς θα έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί το δίκτυο και υπάρχει η πρόθεση από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών αλλά δεν βγαίνουν οι αντίστοιχες άδειες, για διάφορους λόγους.

future

• DEMO UPLOADER!
  • Just An Immature
« Reply #13 on: August 31, 2015, 03:42:48 AM »
@Greek_R3apeR

Πως αισθάνεσαι που τον παίζουν 10 διαφορετικά άτομα μέσα στο σπίτι σου κι εσύ παίζεις LoL;

Greek_R3apeR

• Ranked Pubzorz!
  • YOLO
« Reply #14 on: September 01, 2015, 05:03:34 PM »
Πουτσα μ βσκ
Σήμερα είμαστε...
¶υριο δεν είσαι...