Τρελές ταχύτητες downloading, κατέβασα Gta v σε μισή ώρα (και πολυ λεω) , ταινίες δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω να φάω και εχουν κατέβει, μπορούν να βλέπουν 10 άτομα τσόντες στο σπίτι και να παίζω εγώ Λολ χωρίς να καταλαβαίνω οτι κάποιος "τραβάει ιντερνετ" . Τέλος και πιο σημαντικό οτι οποία σελίδα και να βάλω να φορτώσει ο browser φορτώνει με τη μια σε 1 δευτερόλεπτο. Και να θυμίσω την τεράστια διαφορά τιμής οτι πληρώνεις μισά λεφτά για 15x ταχύτητες
Το να μου εξηγήσεις τι μπορεί να κάνει κάποιος με μεγάλο εύρος ταχύτητας δεν απαντά στο τι τη κάνεις εσύ.
Έχεις π.χ.
όντως άλλους 10 στο σπίτι, που ο καθένας βλέπει τσόντες ταυτόχρονα και άρα χρειάζεσαι 500mbps;
Είναι τόσο πρόβλημα να κάνει μια ταινία 20' να κατέβει, αντί για 1';
Aν μια σελίδα έκανε 1.64" να φορτώσει θα υπήρχε θέμα;
Σε γενικές γραμμές, πέρα από ~6mbit per user, δεν καταλαβαίνει κανένας διαφορά στη χρήση του Internet εκτός αν μιλάμε για downloading μεγάλων αρχείων. Και μια ταινία, αν την "κατεβάσεις" με κάτι τύπου popcorn, που τη streamάρει ουσιαστικά, τη βλέπεις κανονικότατα χωρίς buffering.
Τη λογική να έχει 9283019283901231gbit για να κατεβάζεις ταινίες σε 10", που μετά για να τις δεις θέλεις 4 life times δε τη καταλαβαίνω.
Παράλληλα, για τη Ρουμανία (και άλλες x-Soviet χώρες) υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το φαινομενικά γρήγορο και προσιτό Internet τους. Δεν ήταν institutionalized το Internet και επομένως ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, έτσι βοηθήθηκε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Στις "προηγμένες" χώρες θέλει άδειες, παραάδειες, προγραμματισμό, budget, conformity με διάφορα regulations κτλ.
Προσιτό είναι προφανώς γιατί αν έκανε 150$ το μήνα δε θα γινόταν να το πληρώσει ο μέσος Ρουμάνος που παίρνει 300$ μισθό. Λέγεται regional pricing.
Είναι φαινομενικά γρήγορο γιατί επί της πράξεως αυτές τις ταχύτητες δε τις πιάνεις, γιατί δεν υπάρχει ούτε η αντίστοιχη διασύνδεση με εξωτερικό ούτε υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις ταχύτητες. Ο μόνος λόγος που θεωρείς πως τις πιάνει είναι επειδή κατεβάζεις p2p και επειδή η Ρουμανία, όπως και όλες οι x-Soviet χώρες αλλά και η Ελλάδα, έχουν rampant πειρατεία. Αν σου έδιναν 500mbit σύνδεση στην Αγγλία, που το p2p έχει shapping, δε θα καταλάβαινες διαφορά από κάποιον που έχει 30mbit.
Τώρα, η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που το δίκτυο χαλκού πιάνει με το ζόρι ~4mbit είναι άλλη κουβέντα. Σαφώς θα έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί το δίκτυο και υπάρχει η πρόθεση από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών αλλά δεν βγαίνουν οι αντίστοιχες άδειες, για διάφορους λόγους.