Το οτι επιλεξαμε την Clanbase και οχι το ESL ΑΥΤΟ ειναι δικο μας θεμα και δεν υποχρεουμε να σας πω τους λογους ( προφανως την θεωρουμε σκαλες Ανωτερη ).
Από την μια προσπαθήσεις να μην απαντήσεις και μάλιστα δεν θέλεις να δώσεις λογαριασμό αλλά από την άλλη απαντάς έστω και μέσα στην παρένθεση. Την συγκριμένη τακτική την επαναλαμβάνεις αρκετές φορές στο συγκεκριμένο topic. Μην λέμε, απλά για να λέμε. Συμβουλή και φυσικά no offense.
Θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθω γιατί θεωρείται το clanbase σκάλες (?!?!) ανώτερο από το ESL. Μπορείς να μου απαντήσεις σε όποια μορφή θέλεις, είτε εδώ, είτε σε κάποιο private msg, mail κτλ. Ο μόνος πραγματικά λόγος που θέλω να μάθω είναι για να δω τι αδυναμίες βλέπουν οι χρήστες στο ESL και να τις διορθώσουμε. Εκτός αν εννοείς ότι σας αρέσει να παίζετε περισσότερο εκεί, από το ESL, τότε αλλάζει το θέμα. Δεν χρειάζεται να μου πεις το γιατί, είναι γνώμη σας και οφείλω τουλάχιστον να την σεβαστώ. Θα σου δώσω όμως μερικά στοιχεία, όσο πιο αμερόληπτα μπορώ, ως casual game πως βλέπω τις δύο λίγκες.
Πριν από 4 χρόνια, ήξερα μόνο το clanbase και μόλις είχα μάθει ότι δημιουργήθηκε και αναπτύσσετε το ESL. Για προσωπικούς λόγους αλλά και λόγω της στρατιωτικής μου θητείας, έπρεπε να λείψω από την gaming sense. Όταν επέστρεψα full time στις αρχές του 2004 περίπου, το clanbase ήταν ακριβώς έτσι όπως το άφησα ! Το ίδιο ! ελάχιστα updates, ελάχιστα bug fixes, καμία προσθήκη στις υπηρεσίες που προσφέρει στις ομάδες και τους user του site. Αντίθετα, το ESL είναι πραγματικά αγνώριστο. Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε. Anyway, πέρασε ο καιρός και μου έγινε πρόταση να δουλέψω για το ESL και φυσικά δέχτηκα. Όταν είδα και το backoffice, κατάλαβα γιατί όλοι οι core players της Ευρώπης το προτιμούν. Αυτή την στιγμή έχει 700.000 Active users και 1.200.000 εγγεγραμμένους. Επίσης, διοργανώνει το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το Extreme Masters, έχει δικό του τηλεοπτικό κανάλι (GIGA TV), διοργανώνει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων (ENC) με έπαθλα 50.000€ και με τους μεγαλύτερους σπόνσορες και τέλος βρίσκεται σε 23 συνολικά χώρες! Πρόσφατα συμφώνησε και η Κίνα. Αυτά, έτσι για μια πρώτη γεύση. Το clanbase ? το ίδιο, όπως και πριν από 4 χρόνια. Δεν θέλω να το υποτιμήσω σε καμία περίπτωση, ο καθένας επιλεγεί να παίξει εκεί που γουστάρει, αλλά λέμε ότι μας κατεβεί. Τα υπόλοιπα καλύτερα να τα πούμε σ’ άλλο topic ή σε μια προσωπική συζήτηση καθώς είμαστε λίγο εκτός θέματος.
Τώρα στο θέμα μας. Εγώ είμαι θετικός στην συσπείρωση των community και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Είδα την κίνηση και αρχικά χάρηκα αλλά μετά κατάλαβα ότι δεν είχες υπομονή να αντιμετωπίσεις την ίδια σου την πρωτοβουλία Olympus :/ Δεν σου κρύβω ότι στενοχωρήθηκα, καθώς η συζήτηση έφτασε πάλι στο σημείο που ήσασταν πριν την ξανά ανοίξετε. Το ότι στήσατε μια multi gaming ομάδα, με ένα δικό σας μοντέλο διαχείρισης, είναι πράγματι άξιο συγχαρητηρίων. Πραγματικά χαίρομαι και το υποστηρίζω. Από την άλλη όμως, το να διατηρείται τόσο πιστά και επίμονα την κλειστή σας τακτική, χωρίς να λαμβάνεται μέρος σε εγχώριες διοργανώσεις, να μην δέχεστε προκλήσεις αλλά και προσκλήσεις από άλλες clan και να βρίσκεστε διαρκώς σε διαμάχη, δεν ωφελεί κανέναν και ταυτόχρονα αναιρεί το όραμα σου για να βρουν κάτι καλό στο μέλλον τα παιδιά μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο αντιφατικό σου λόγος είναι εσκεμμένος αλλά κάνε μια αυτοκριτική, με διαφορετική νοοτροπία από αυτή των GROF και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις τα περισσότερα από αυτά που σου λέω.
Τέλος, αυτό που βλέπω είναι ότι μπερδεύεις το “εκφράζω την γνώμη μου” με το “μην με κρίνεις”. Ότι είπα παραπάνω, είναι απλά άποψη μου με βάση αυτά που έχω δει ως τώρα, τις εμπειρίες που έχω, δεν έχω σκοπό να σε κρίνω αλλά και ούτε να κρίνω κανέναν. Μπορώ όμως να έχω άποψη σε κάτι που ζω καθημερινά
Αυτά από μένα.
ps: zbou u are my hero