Ισως ειναι η τελευταια φορα που γραφω εδω μιας και ζητησα του AssVas να με διαγραψει απο το callofduty.gr αλλα η συμπεριφορα καποιων "παλιων" κυριως συμπαικτων μου με απογοητευει, καθως ακομα δηλωνουν με αμφιβολια την θεση τους οσον αφορα την περιπτωση cheating την περιοδο το CoD 1 και του narco. Κατα τα αλλα για καποιους αλλους νεωτερους με απογοητευει το ποσο "χολη" μπορει να κρυβουν μεσα τους για καποιον ανθρωπο που ουτε καν εχουν παιξει μαζι του ή εστω ζησει μεσω του game. Υστερα απο πολυ καιρο ειπα να γραψω την αποψη μου σχετικα με ενα φαινομενο που εχω παρατηρησει με "γνωστους" "αγνωστους" που μπαινουν στους servers των NW με την σιγουρια της ανωνυμιας του guid και βγαζουν τα απωθημενα τους - ειτε ειναι απωθημενο συμπεριφορας ειτε cheating.
Μιλησα για μια γενικη κατασταση και απευθυνθηκα γενικα σε ολους μας που απαρτιζουμε το CoD community με παραδειγματα προς αποφυγη. Δεν ειχα σκοπο να κρινω ή να αφορισω καποιον, οπως λανθασμενα καταλαβε ο Zakan, απλα εξεφρασα την γνωμη μου οπως κανετε ολοι σας εδω μεσα. Τωρα αν πειραξε ο τροπος που γραφω και θεωρηθηκε φιλοσοφια δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτο. Συνηθως οταν συζηταω ενα θεμα νηφαλια προσπαθω να γραφω σωστα γραμμενα και δομημενα Ελληνικα, δεν ειναι παραπτωμα ουτε προσποιηση απο πλευρας μου. Ειλικρινα δεν περιμενα τετοιου ειδους απαντηση και συμπεριφορα, ειδικα στο πρωτο post που γραφτηκε εις απαντησιν του δικου μου, οπως φυσικα και δεν περιμενα να παρει τετοια τροπη το ολο θεμα. Brizola προφανως γνωριζεις οτι δεν εχω γραψει εδω και πολυ καιρο στο forum ουτε εχω κανει αναφορα σε cheats κλπ τουλαχιστον σε αυτο το εδω το forum (αποδειξη ο ελαχιστος αριθμος posts που εχω κανει), ουτε και 300 posts με το συγκεκριμενο θεμα.
Για να κλεισει αυτη η ιστορια που κακως ανοιξε και κακως επικκεντρωθηκε επανω μου - δεν επεδιωξα καμια τετοια "δημοσιοτητα" ουτε "μονοπωληση" του thread - με βοηθησε να καταλαβω ποιοι ειναι πραγματικα ωριμοι και αξιοπρεπεις (παρα το γεγονος οτι μπορει να ειχα διαφορες στο παρελθον μαζι τους) και να διαχωρισω τους φιλους απο τους εχθρους μου. Συνοπτικα θα πω, πως μπορει σε καποιους στο παρελθον να υπηρξα αντιπαθης, επιθετικος (και οχι παντα εν αδικω) να υπήρξα, οξυθυμος να υπηρξα, κομπλεξικος κατα πολλους υπηρξα, αλλα αναξιοπρεπης, δειλος και απατεωνας ποτε δεν υπηρξα και ποτε δεν θα γινω. Ξερω οτι ποτε μου δεν χρησιμοποιησα cheats και οτι ποτε δεν φερθηκα "πουστικα" για να κερδισω ενα frag, ενα round ή ενα match και νιωθω περιφανος γι'αυτο. Παρομοιως μου αρκει και νιωθω περιφανος οτι εστω και λιγα ατομα πιστευουν σε μενα και στην ποιοτητα του χαρακτηρα μου, οποτε οι υπολοιποι που εχουν αμφιβολιες μπορουν να πιστευουν οτι θελουν δεν με απασχολει.
Το οτι δεν παιζω SD ειναι προσωπικη μου επιλογη για διαφορους λογους κυριως γιατι εχω συνδεσει το SD με καποια ατομα που αντιπαθω επειδη εκεινοι το επεδιωξαν, γιατι εχω συνδεσει το SD με τις ασχημες προς εμενα καταστασεις της εποχης του CoD 1 και με την - κατα την προσωπικη μου αποψη παντα - "καβαλημενη" νοοτροπια που αιωρειται στους servers του SD. Δεν ειμαι υποχρεωμενος να εμφανιζομαι σε SD LAN events ουτε να παιζω σε SD ONC για να αποδειξω το skill μου σε κανενα, εφοσον αισθανομαι ασχημα και δυσφορω καθε φορα που παιζω το συγκεκριμενο gametype, ποσο μαλλον να λογοδοτω καθε φορα που τα frags μου ξεπερνανε το ανωτατο οριο στην φαντασια του καθενος. Οπως δεν ασχοληθηκα ουτε αμφισβητησα το skill και το teamwork καλων ομαδων και παικτων στο SD κατι αναλογο περιμενα και εγω για μενα, νομιζω ειναι δικαιο.
Ειναι εμφανες το οτι εχω αποσυρθει καιρο τωρα απο το χωρο του "competitive" CoD λογω αναλογων καταστασεων οπως αυτη εδω για παραδειγμα. Επελεξα να μην εξαφανιστω τελειως απο το CoD γιατι μου αρεσει σαν game και το ολο στυλ (εξ'αλου γι'αυτο το ξεκινησα) και προτεινα να γινω αφιλοκερδως (οπως και οι υπολοιποι) administrator στους NoobWars για να βαλω σε καλη χρηση τις οποιες γνωσεις και εμπειρια εχω πανω στο game και τους υπολογιστες/servers κλπ. Γνωριζα και γνωριζω οτι θεωρουνται servers για την μαζα και τους noobs οπως πολλοι λετε και οτι και καλα ειναι μπαχαλο και θελησα λιγο να αλλαξω την κατασταση οπως μπορω. Απο τοτε που ανελαβα καθηκοντα αφιερωνω παρα πολυ χρονο μετα την δουλεια μου για να μπορεσω να βαλω σε μια ταξη τους servers που βομβαρδιζονται καθημερινα απο 100αδες χρηστες διαφορων ηλικιων και ποιοτητων (χαρακτηρα οχι skill) και πιστεψτε με δεν ειναι ευκολο.
Κανω οτι μπορω για να βελτιωσω μια δυσκολη κατασταση χωρις ουσιαστικο ωφελος ουτε υποχρεωση αλλα και χωρις απολυτο ελεγχο πανω στους servers. Συμπεραινω απο τα λεγομενα εδω οτι ορισμενοι απο εδω εχουν στρεψει βλεμματα στους NW απο τοτε που ανελαβα με σκοπο να θιξουν τα κακως κειμενα που ουτως η αλλως υπηρχαν. Αυτο το λεω γιατι δεν εχω την εξουσια να επιβαλλω να γινουν legit οι servers ή να αναγκασω τα gnet να αγορασουν μηχανηματα για dedicated tdm servers, οποτε δεν ειναι ολα αποτελεσματα δικης μου αμελειας ή μαλακιας. Ουτε με ενδιαφερει να εχουν 1000αδες κοσμο οι servers (δεν εχω κανενα ωφελος εγω), ουτε και μου αρεσει το μπαχαλο που επικρατει. Τα gnet προφανως δεν γνωριζουν οτι καν υπαρχω και η μονη ουσιαστικη επαφη μου ειναι με τον Absolut, οποτε οτι γινεται γινεται με δυσκολια και καθυστερηση. Αν προσεξατε εχουν γινει ουσιαστικες αλλαγες στους servers τον τελευταιο καιρο και αυτο γιατι ειτε τους πιεζω παραπανω, ειτε γιατι αν θελετε με σεβονται κατι παραπανω (λογω ιστοριας ας πουμε) και με ακουνε σε οτι τους πω. Το θεμα του legit server εχει κινηθει κατοπιν προτασεως μου (το ξερει και ο zbouaerg) και ειναι πλεον θεμα λιγων ημερων να μπει σε λειτουργια. Απο κει και περα οτιδηποτε γινεται μεσω rcon το εχω αναλαβει σχεδον εξ'ολοκληρου και τα configs και τα scripts, PB cvar checks και οτιδηποτε μπορει να λειτουργησει/ισχυσει σε ενα cracked server περναει απο τα χερια μου. Μονο ορισμενοι εδω μεσα μπορουν να καταλαβουν και να νιωσουν τι σημαινει να προσπαθεις να διαχειριστεις 5 servers που επικρατει ενας χαμος και ποσο δυσκολο ειναι οταν το κανεις εξ'αποστασεως και με μηχανηματα που κανουν reset στα defaults καθε λιγο και λιγακι.
Ο λογος που εγραψα το αρχικο μου post και που εστραφει στο τελος εναντιον μου ηταν ακριβως για τους παραπανω λογους. Οταν προσπαθω να φερω σε ταξη μια ασχημη κατασταση και βλεπω ορισμενους απο εσας τους παλιους, τους γνωστους, τους βετερανους, που καποτε παιζαμε μαζι ειτε σε ομαδα ειτε στους servers σαν μια παρεα, να γραφετε οτι πατε στους NW να τα "σπασετε" και να "ξεσπασετε" πως θα πρεπει να νιωσω εγω μετα. Οταν βλεπω εμμεσως να συναινειτε στην χρηση cheats εν ειδη δοκιμης στους NW και στην ελευθερια εκφρασης οποιασδηποτε καφρικης συμπεριφορας στους NW πως θα επρεπε να νιωσω εγω μετα. Οταν λοιπον μιλουσα για αξιοπρεπεια και σωστη συμπεριφορα εννοω οτι εσεις και εγω - και καλα οι βετερανοι του CoD - που ειμαστε υποτιθεται τα προτυπα των νεων noobs κατα τα λεγομενα καποιων Pros, πρεπει να δινουμε το παραδειγμα και να καταδικαζουμε οτιδηποτε στραβο ή παρανομο θα μας πειραζε και εμας τους ιδιους να μας το κανουν. Δεν ειναι φιλοσοφια αυτο ουτε χουντισμος, ειναι απλα το σωστο.
Και παλι ζηταω συγνωμη που εγινα το αρνητικο επικεντρο του thread και εξεφρασα την απεχθη - κατα καποιους - γνωμη μου. Βασιλη σε ευχαριστω που για ακομα μια φορα οπως και στο παρελθον εφερες τα facts στην συζητηση, με υπερασπιστηκες και φρεσκαρισες σε ορισμενους την επιλεκτικη μνημη τους, οπως επισης ευχαριστω καποιους που εκαναν το σωστο παρα τις οποιες διαφορες μας.
Respect.